Hoe omgaan met probleemgedrag in klas- en schoolcontext?

Doelstellingen

Meer inzichten  en vaardigheden verwerven in het omgaan met probleemgedrag in klas- en schoolcontext 

Inhoud

Een leerkracht vandaag heeft het niet altijd onder de markt. In de klas ontmoet hij kinderen /jongeren die het hem knap lastig kunnen maken. Ze storen de les, negeren regels en afspraken en moeten voortdurend tot de orde geroepen worden. Maar er zijn anderzijds ook de stille, angstige en teruggetrokken leerlingen waar hij zich zorgen over maakt. Het zou ook kunnen dat enkele kinderen/jongeren kampen met een dipje, gepest worden of lijden onder de situatie thuis. Nog andere kinderen/jongeren gedragen zich erg bijzonder of opvallend zonder dat dit gedrag meteen verklaard kan worden.

Deze nascholing handelt over deze kinderen/jongeren. 

Daarom vertrekken we van een beschrijving van opvoedings-en gedragsproblemen in de klas en geven we stap-voor-stap aan hoe je die moeilijkheden systematisch in kaart brengt en verheldert. Verder leer je hoe je de ernst en de complexiteit van deze situaties in de klas kan taxeren en welke ondersteuning het kind/ de jongere binnen en buiten de klas nodig heeft.

Lesgever: Maurits Wysmans, tot recent opleidingshoofd Sociale Readaptatiewetenschappen: kinderen, jongeren en welzijn aan de UCLL. Hij is deskundig op het domein van opvoedings-en gedragsproblemen. Hij heeft  20 jaar praktijkervaring in het Centrum voor Leerlingenbegeleiding en diverse bijkomende opleidingen achter de rug. Daarnaast publiceerde hij diverse artikels en is co-auteur van het boek ‘Praten met ouders  (uitgave Lannoo Campus).

Praktisch: Deze lesgever komt uit Limburg (cf. verplaatsingskost)

Methodiek

Een praktijkgerichte en interactieve opleiding
Deze vorming kan, indien gewenst, ook online georganiseerd worden. In dit geval valt uiteraard de verplaatsingskost weg, maar rekenen we wel een kleine kost van 15 euro aan voor online logistiek. De lesgever geeft de voorkeur aan een fysieke vorming.

Beginsituatie

/

Inschrijven

 

Praktische info

Prijs per sessie

  • € 650,00 voor 1 sessie
  • € 1.300,00 voor 2 sessies

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Basisonderwijs
  • Secundair Onderwijs

Doelgroep

  • Leraren en docenten

 

Maximum aantal deelnemers

25

Code

T24-069