Zelfzorg op school
Goed voor jezelf zorgen is in deze turbulente en veeleisende tijden een must, maar hoe doe je dat?

Nieuw dit schooljaar

Doelstellingen

Deze nascholing geeft je inzicht in wat zelfzorg precies betekent en geeft je de tools om aan zelfzorg te doen.

Inhoud

Hoe zorg je voor jezelf in een veeleisende job binnen het onderwijs? Hoe vind je de balans tussen zorgen voor jezelf en voor anderen? En hoe sta je veerkrachtig in je job en het leven? Dat is de insteek voor de workshop ‘Zelfzorg op school’. 

Zelfzorg betekent: jezelf beter leren kennen om vandaaruit echt ‘the captain of your ship’ te worden en de keuzes te maken die aansluiten bij wie jij bent en wat jij nodig hebt. 

Om onszelf beter te leren kennen, leren we in de workshop onszelf te zien als een avatar die bepaalde emoties ervaart, gedachten heeft en een bepaald gedrag stelt. Vanuit neurowetenschappelijk onderzoek (Polyvagaal theorie) bekijken we dan wat onze avatar nodig heeft om veerkrachtig in onze job en ons leven te staan. We overlopen en testen daarbij een aantal regulerende technieken en andere tools uit die je kan gebruiken om je veerkracht te versterken, en zo beter te leren omgaan met stress. 

* Je kan de lezing ook aanvragen voor anderhalf uur of twee uur.

Methodiek

De nascholing is een presentatie doorspekt met praktische tools (en indien gewenst tijd voor uitwisseling), bedoeld voor studiedagen of andere leermomenten voor het team.

Inschrijven

 

Praktische info

Prijs per sessie

  • € 650,00 voor 1 sessie

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Basisonderwijs
  • Secundair Onderwijs

Doelgroep

  • Leraren en docenten
  • Directeurs en adjunct-directeurs
  • Middenkader en beleidsondersteuners

 

Maximum aantal deelnemers

50

Code

T23-214