Digitale didactiek met een ruime variatie aan toepassingen
Ontdek en ervaar digitale tools: digitale quiz, digitale oefeningen, feedback…

Nieuw dit schooljaar

Doelstellingen
  • De deelnemers kunnen de principes van digitale didactiek toepassen in de onderwijspraktijk.
  • De deelnemers kunnen het onderwijskundig kader van digitale didactiek kritisch beoordelen.
  • De deelnemers kunnen een digitale tool kritisch beoordelen volgens een kwaliteitskader.
  • De deelnemers kunnen een juiste selectie maken van de vele aangereikte digitale tools met oog op de leerdoelstelling.
Inhoud

Ben jij als leerkracht of docent op zoek naar manieren om jouw onderwijs te versterken met digitale didactiek? Wil je graag de uitgangspunten van digitale didactiek toepassen in jouw onderwijspraktijk en een kritische beoordeling kunnen maken van het onderwijskundig kader? Dan is deze vorming iets voor jou! Tijdens deze interactieve vorming leer je hoe je digitale tools kritisch kan beoordelen volgens een kwaliteitskader en hoe je een juiste selectie kan maken van de vele aangereikte digitale tools met oog op de leerdoelstelling. Het eerste deel van de vorming gaat dieper in op de principes van digitale didactiek en hoe deze het leerrendement bij de lerende kunnen versterken. In het tweede deel worden diverse tools aangereikt om digitale didactiek te integreren in de praktijk, aangepast aan jouw eigen noden en onderwijswensen. Schrijf je snel in en ontdek hoe digitale didactiek ook jouw onderwijs kan versterken!

Methodiek

Verkenning van het pedagogisch kader + demonstratie van de aangereikte digitale tools + hands-on workshop.

Het eerste deel van de vorming bestaat uit een inhoudelijke verkenning van het begrip digitale didactiek en de principes om het leerrendement bij de lerende te versterken (vergelijkbaar met een hoorcollege). Er wordt een antwoord gezocht op de vraag “Op welke digitale manier kan ik mijn onderwijs efficiënter en effectiever maken?”

In het tweede, en meest uitgebreide, deel worden diverse tools aangereikt om digitale didactiek te integreren in de praktijk, aangepast aan de eigen noden en onderwijswensen.

Deze vorming kan, indien gewenst, ook online georganiseerd worden. In dit geval valt uiteraard de verplaatsingskost weg, maar rekenen we wel een kleine kost van 15 euro aan voor online logistiek.

Beginsituatie

Voor deze vorming wordt er geen voorkennis verwacht.

Inschrijven

 

Praktische info

Prijs per sessie

  • € 650,00 voor 1 sessie

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Hoger Onderwijs
  • Volwassenenonderwijs

Doelgroep

  • Leraren en docenten

 

Maximum aantal deelnemers

25

Code

T24-115