Nieuw dit schooljaar
De deelnemers krijgen een helder beeld van ‘een hele school benadering’, om zo een onderbouwde keuze te maken om daar al dan niet werk van te maken.
De cijfers rond psychisch onwelbevinden van scholieren en onderwijsprofessionals zijn alarmerend, het aantal jongeren met uitdagend gedrag neemt toe en de leerresultaten in Europa dalen. Om daar een duurzaam antwoord op te bieden, moedigt de EU scholen aan om ‘een hele school benadering’ te implementeren. Of: om van welbevinden een prioriteit te maken.
In deze nascholing bekijken we wat ‘een hele school benadering’ precies inhoudt. Het is een én-én-verhaal van preventief en curatief werken, zodat iedereen (veer)krachtig kan zijn. Een hele school benadering wil de persoonlijke ontwikkeling van leerkrachten en leerlingen versterken d.m.v. sociaal-emotioneel leren en aandacht voor geestelijke gezondheid, investeren in sterke sociale relaties en community op school en daarbuiten, en een schoolbeleid implementeren waarin welbevinden geïntegreerd is. De deelnemers krijgen daarbij voldoende ruimte om te bespreken waar de school nu al staat op vlak van deze onderdelen. In een laatste deel geven we een overzicht van hoe je school stap voor stap een hele school benadering kan implementeren.
De nascholing is opgezet als een interactief gesprek, waarbij de deelnemers vragen kunnen stellen en reflecteren over wat de school momenteel al doet rond welbevinden en over de vraag of de school het engagement wil nemen om ‘een hele schoolbenadering’ te gaan implementeren.
/
Team
Classic
25
T26-151