Podcasts: van start tot leermiddel
Leer hoe je jouw eigen inspirerende podcast kunt maken en gebruiken in jouw onderwijspraktijk

Doelstellingen
  • De deelnemers kunnen een eigen postcast maken en delen in de aangereikte digitale tools.
  • De deelnemers kunnen een eigen podcast inzetten in de eigen praktijknoden en -wensen.
Inhoud

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf een podcast kan maken en deze kan gebruiken om jouw onderwijsdoelen te bereiken? Dan is deze vorming iets voor jou! Tijdens deze interactieve sessie verkennen we het pedagogisch kader van podcasting en demonstreren we verschillende digitale tools waarmee je zelf aan de slag kan gaan. In het hands-on gedeelte kun je zelf experimenteren met onder andere de tools zoals Audacity, SoundTrap en Anchor en meer. Ontdek hoe je deze kan gebruiken om jouw eigen podcast te ontwikkelen. Of je nu al enige ervaring hebt met podcasting of compleet nieuw bent in dit domein, deze vorming biedt voor elk wat wils. Schrijf je nu in en laat jouw creativiteit de vrije loop om zo jouw eigen podcast te maken en deze in te zetten in jouw eigen praktijk en onderwijswensen!

Methodiek

Verkenning van het pedagogisch kader + demonstratie van de aangereikte digitale tools + hands-on workshop.

Het eerste deel van de vorming bestaat uit een inhoudelijke verkenning van het begrip podcast met alle aspecten van podcast (vergelijkbaar met een hoorcollege). Er wordt een antwoord gezocht op de vraag “Aan wat moet een podcast voldoen om leerdoelen te bereiken”

In het tweede, en meest uitgebreide, deel worden diverse tools aangereikt om een eigen podcast te ontwikkelen, aangepast aan de eigen praktijk en onderwijswensen.

Deze vorming kan, indien gewenst, ook online georganiseerd worden. In dit geval valt uiteraard de verplaatsingskost weg, maar rekenen we wel een kleine kost van 15 euro aan voor online logistiek.

Beginsituatie

Voor deze vorming wordt er geen voorkennis verwacht.

Inschrijven

 

Praktische info

Prijs per sessie

  • € 650,00 voor 1 sessie

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  •    Gewoon Basisonderwijs
  •       Lager Onderwijs
  •    Gewoon Secundair Onderwijs
  • Hoger Onderwijs
  • Volwassenenonderwijs

Doelgroep

  • Leraren en docenten

 

Maximum aantal deelnemers

25

Code

T24-108