Motivatie-inspiratie
Ideeën en tips van A over M tot Z

Doelstellingen
  • Kennismaken met principes van duurzame leermotivatie.
  • Inspiratie, tips, kapstokken, voorbeelden sprokkelen voor dagelijkse, motiverende ingrepen in de klas en daarbuiten.
Inhoud

Motivatie en zeker leermotivatie zijn abstracte begrippen. Het zijn termen die zich moeilijk laten vertalen naar de dagelijkse onderwijspraktijk. Je kunt motivatie moeilijk ‘meten’. Er rechtstreeks op ingrijpen is zo mogelijk nog moeilijker. De muur -of is het ‘façade’- van demotivatie van sommige leerlingen doorbreken, lijkt vaak onbegonnen werk.

Deze sessie biedt alvast een eerste houvast door enkele principes van duurzame motivatie te belichten en komaf te maken met enkele hardnekkige clichés en vooroordelen. De meeste aandacht gaat naar een waslijst van voorbeelden van good practice, naar eenvoudig toe te passen ingrepen in de dagelijkse onderwijs- en opvoedingsactiviteiten. De deelnemers bepalen het tempo en kiezen de letter(s) van het alfabet waaraan deze verschillende inspirerende eye-openers gekoppeld zijn.

Methodiek
  • Via een speelse keuzevorm uit de 26 letters van het alfabet worden de verschillende onderwerpen van deze sessie in willekeurige volgorde aangereikt. Interactieve uiteenzetting met ruimte voor vragen, uitwisseling en discussie.
  • Deze vorming kan, indien gewenst, ook online georganiseerd worden. In dit geval valt uiteraard de verplaatsingskost weg, maar rekenen we wel een kleine kost van 20 euro aan voor online logistiek.

Inschrijven

 

Praktische info

Prijs per sessie

  • € 695,00 voor 1 sessie

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Secundair Onderwijs

Doelgroep

  • Leraren en docenten

 

Maximum aantal deelnemers

25

Code

T25-046