Fysische wetmatigheden simuleren met ICT toepassing
Algodoo

Afgelopen

Doelstellingen

Je kan leerlingen uitdagen via het gratis programma Algodoo tot het maken van virtuele technische systemen met simulatie volgens de natuurwetten.

Inhoud

http://www.algodoo.com/ is een gratis programma waar leerlingen op verschillende manieren leren omgaan met fysische en technische systemen. Na het tekenen en ontwerpen van een technisch systeem kan deze getest worden volgens de wetten van de fysica. 

Ontwerp een brug, maak een aquaduct, construeer een kettingreactie,… en laat hierop de zwaartekracht, hydrostatische druk, veerspanning, overbrengingen, wrijvingskracht … werken in een simulatie.

Leerlingen leren door op een speelse manier te ontwerpen de eigenschappen van constructies en materialen onderzoeken en krijgen inzicht in ontwerpkeuzes.

Hierdoor zijn leerplandoelstellingen te realiseren uit techniek, (natuur)wetenschappen, STEM, ICT, engineering, materiaalkennis … zowel in eerste al tweede graad SO.

Gelieve een laptop mee te brengen naar deze nascholing.

Methodiek

De mogelijkheden van het programma worden bekeken aan de hand van realisaties van de leerlingen uit het Guldensporencollege Kortrijk. Het programma wordt verkend door een aantal oefeningen te maken. Je gaat hands-on aan de slag om ontwerpen te simuleren. Alles gebracht vanuit de eigen onderwijservaring van de docent in de eerste en tweede graad SO.

Beginsituatie
Cursisten brengen hun eigen laptop mee en installeren de software vooraf.

Inschrijven

niet mogelijk

 

Praktische info

Docent

    Gerdy Olivier

Aantal edities

0

Prijs

€ 64,00

Type nascholing

Individu

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Secundair Onderwijs
  •       Eerste graad
  •       Tweede graad

Doelgroep

  • Leraren en docenten
  • ICT-coördinatoren

 

Maximum aantal deelnemers

16

Code

I21-141