De ICT-eindtermen bereiken met een internetwedstrijd
Maak een internetwedstrijd voor jouw klas, school of scholengroep waarin d.m.v. gevarieerde opdrachten de meeste ICT-eindtermen bereikt worden

Afgelast

Doelstellingen

Na deze sessie zal je zelf deze internetwedstrijd kunnen organiseren voor jouw school of scholengroep zonder veel te moeten investeren in tijd en kennis. 

Inhoud

Als ICT-coördinator is het vaak moeilijk balanceren tussen technisch en pedagogisch werk.  Daarom bied ik de internetwedstrijd "Kids op het net" aan, aan de bovenbouw van de scholen van mijn scholengroep.

De wedstrijd bestaat uit 10 gevarieerde opdrachten waarvan de titels te zien zijn op arkorum.net/kidsophetnet
Bij  een geslaagde opdracht krijgt de groep een paswoord waarmee ze de volgende opdracht kunnen openen.  De opdrachten worden hierdoor in volgorde afgewerkt. Alle paswoorden vormen samen de link naar het superpaswoord waarmee de wedstrijd wordt afgesloten.  Didactisch gebruik van ICT en media binnen de verschillende leergebieden staat centraal. Alle opdrachten staan in het thema van geïntegreerd ICT-gebruik.

In deze sessie worden de 10 opdrachten onder handen genomen, zodat je later zelf de nodige ondersteuning kunt geven.  Verder wordt uit de doeken gedaan hoe je zonder programmeerervaring deze wedstrijd op het net aanbiedt.  Je krijgt alle materiaal mee zodat je hier geen tijd en energie in moet investeren: de opdrachten, voorbeelden, screencasts, stappenplannen, ... Ook wordt getoond hoe je een portfolio bouwt met Google Drive waarin de deelnemers hun antwoorden posten.


Deze vorming richt zich ook tot ICT-coördinatoren.

Methodiek

Presentatie, demonstratie en individueel toepassen


Deze vorming kan, indien gewenst, ook online georganiseerd worden. In dit geval valt uiteraard de verplaatsingskost weg, maar rekenen we wel een kleine kost van €15 aan voor online logistiek.Beginsituatie

Basisvaardigheden computergebruik en internet

Edities

Code Sessies Status
I22-001-A Afgelast
woensdag 23 maart 2022
14.00u tot 17.00u
VCSR Vrije Basisschool Arkorum 05-Vrije Centrumschool
A. Rodenbachstraat 16
8800 Roeselare, België
niet mogelijk

Inschrijven

niet mogelijk

 

Praktische info

Docent

    Patrick Keysabyl

Aantal edities

0

Prijs

€ 59,00

Type nascholing

Individu

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Basisonderwijs
  •    Gewoon Basisonderwijs
  •       Lager Onderwijs
  •          Tweede graad
  •          Derde graad

Doelgroep

  • Leraren en docenten

 

Maximum aantal deelnemers

20

Code

I22-001