Authentiek, krachtig en verbindend leidinggeven (online)
Module Waarde-georiënteerd leidinggeven

Nieuw dit schooljaar

Doelstellingen

Na deze module ben je in staat om:

 • de eventuele kloof tussen je wensen/verwachtingen en de realiteit van je werking te overbruggen;
 • actieplannen beter af te stemmen op je visie/missie;
 • verschillen te zien als een rijke kans tot groei op alle niveaus (zowel groei in je leiderschap als op vlak van samenwerking en productiviteit);
 • moeilijke gesprekken om te buigen tot wederzijds begrijpen en van daaruit adequaat handelen.
Inhoud

Deze opleiding staat open voor iedereen (niet enkel voor de onderwijssector).


Zelfstandigen komen in aanmerking om de opleiding deels via de KMO-portefeuille te betalen. Gelieve ons in dit geval een mailtje te sturen via het mailadres info@eekhoutacademy.be


In deze module doorlopen we drie fases.


 • Verbinden met jezelf

  Je gaat op zoek naar wat jou intrinsiek drijft als leidinggevende en vervolgens naar wat de waarden zijn die de fundamenten van jouw organisatie/klas/school/team vormen.

  Je zal antwoorden vinden op vragen als:
  - Welke waarden/behoeften bepalen mijn leiderschapsstijl? En zijn het echt je waarden, of hang je (on)bewust toch vast aan bepaalde strategieën?
  - Welke waarden drijven jou tot keuzes/bejegening waar je niet blij van wordt? En hoe kan je vervolgens trouw blijven aan je waarden en deze op zo'n manier vertalen dat je ook trouw blijft aan wie jij als persoon bent en waar je voor wil staan?
  - Welke behoeften vormen de drijvende motor van jouw organisatie/bedrijf/team?

 • Denken

  Na het in kaart brengen van jouw/jullie behoeftepallet is het tijd voor actie!
  Je neemt in een situatie naar keuze, de huidige strategieën onder de loep en evalueert in hoeverre deze congruent zijn met de waarden die je ontdekte in fase 1.
  Tevens ga je op zoek naar nieuwe strategieën ter vervanging of aanvulling van wat reeds toegepast wordt.
  Elke deelnemer kiest m.a.w. een situatie waarmee hij/zij graag aan de slag wil. Een thema dat steeds weer terugkomt vanuit jezelf, vanuit je werknemers/leerlingen/collega's.
  Met de focus op behoeften van alle partijen (inclusief die van je organisatie als entiteit op zichzelf) achterhalen we waar de knoop zit en hoe een duurzame verandering teweeg te brengen.

 • Handelen

  Op basis van het waardemodel dat je ontwikkelde, zet je je stappen voor de eerstvolgende acties.
  We zoomen ook in op hoe dankbaarheid en waardering kunnen bijdragen aan een positief en efficiënt werkklimaat, tegenhangers van complimenten en positief of negatief evalueren.

  Met dit webinar richten we ons tot teamcoördinatoren, leraren, directies, ...

  Prijs
  Belangrijk om weten: je mag naar vrije keuze een bedrag kiezen dat past bij jouw mogelijkheden en ook wat je volhartig wil geven om onze organisatie te steunen. Met de meerbedragen geven we mensen die weinig of geen middelen hebben, de kans om aan zeer sterk verlaagde tarieven te kunnen deelnemen.

  Om je te ondersteunen in het kiezen van het bedrag dat je wil bijdragen, hebben we drie categorieën:
 • standaardbijdrage: 544,50 euro
 • giftbijdrage: 726 euro
 • beursbijdrage: 363 euro

  En je kan ook zelf een bedrag - dat aansluit bij jouw mogelijkheden - kiezen binnen deze vork.

  Wens je in te schrijven voor dit webinar?
  Gelieve je dan eerst even te registreren via onze website en erna in te schrijven via onze website. Je kunt het inschrijfbedrag aanduiden via de schuifbalk.


Meer info over de lesgever, Corrylaura Van Bladel:

Ik stel mezelf graag even voor. In 1997 maakte ik een scriptie over Geweldloze Communicatie in functie van de lerarenopleiding die ik volgde. Het gedachtegoed van GC raakte me zo diep dat er een lang en nog steeds voortdurend verrijkend proces van leren en ontwikkelen startte.

Naast mijn ervaringen het onderwijs, werkte ik tevens als cliëntadviseur bij KBC, deed klachtenbehandeling voor Telenet, werkte als consultant voor Randstand, was begeleider bij Fedasil, enz. Daarnaast startte ik in 1998, als eerste in Vlaanderen, met het geven van trainingen in GC (eerste internationaal gecertificeerde trainer in GC in Vlaanderen, 2011).

Het bijdragen aan meer verbinding en op die manier ook aan efficiëntere en vervullende samenwerkingen waren mijn focus.

De opluchting en het enthousiasme in de teams waar ik zo vaak getuige van mocht zijn, prikkelde me steeds meer om mezelf zo te gaan organiseren dat het doorgeven van tools en begeleiden van processen vanuit GC mijn main business kon worden. En dat liep veel sneller dan voorzien.

Binnen de kortste keren groeide het uit van kleine zelfstandige in bijberoep, naar hoofdberoep, naar BVBA en ondertussen naar een team van 15 mensen en werken we over heel België, naast ook heel wat internationale events.

In heel dit proces kwam en kom ik mezelf meer dan eens tegen. Met vallen en opstaan groei ik in mijn leiderschap. Mijn diepste wens is om zo horizontaal mogelijk te werken en tegelijkertijd een stevige kapitein van ons schip te zijn, om bij te dragen aan een werksfeer waar ieders potentieel ten volle tot bloei kan komen, waar bijdragen aan het geheel, betekent dat ik ook bijdraag aan elke medewerker, inclusief mezelf. 

Vanuit deze rijke ervaring kijk ik er nu naar uit om andere leidinggevenden, in welke functie dan ook, mee te nemen in dit boeiende en vervullende verhaal. 

Benieuwd wie ik zal ontmoeten!

Methodiek
 • Interactief webinar;
 • Link om deel te nemen wordt vooraf doorgestuurd naar het mailadres waarmee je de inschrijving hebt vervolledigd.
Beginsituatie
Met dit webinar richten we ons tot teamcoördinatoren, leraren, directies, ...

Edities

Code Sessies Status
I21-115-A
dinsdag 30 maart 2021
10.00u tot 15.30u
Webinar
Online websessie 0
Online websessie, België
woensdag 31 maart 2021
10.00u tot 17.00u
Webinar
Online websessie 0
Online websessie, België
inschrijven

Inschrijven

inschrijven

 

Praktische info

Docent

  BlaBla bvba

Aantal edities

1

Prijs

€ 363,00

Belangrijk om weten: je mag naar vrije keuze een bedrag kiezen tussen 363 EUR en 726 EUR (een bedrag dat past bij jouw mogelijkheden) - zie rubriek 'Prijs'

Type nascholing

Individu

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

 • Basisonderwijs
 • Secundair Onderwijs

Doelgroep

 • Leraren en docenten
 • Directeurs en adjunct-directeurs
 • Alle geïnteresseerden

 

Maximum aantal deelnemers

18

Code

I21-115