Deelnemers ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde kennis over veerkracht (vanuit fysiologie en psychologie) en ontdekken tools om de veerkracht en het welbevinden van de leerlingen te versterken.
Onze kinderen en jongeren groeien op in erg turbulente en stressvolle tijden. Ze zijn dan ook op zoek naar kennis en tools om beter te leren omgaan met stress en zo hun veerkracht te versterken. Maar hoe begeleid je hen daarbij?
In deze nascholing gaan we aan de slag met een neurowetenschappelijk onderbouwde aanpak, namelijk de Polyvagaal theorie. Deze down-to-earth aanpak helpt om te begrijpen hoe negatieve stress werkt en welk effect die heeft op hoe we ons voelen, op wat we denken en op ons gedrag. Een goed inzicht in de dynamiek van stress helpt om te weten wat je best doet om je stress te leren reguleren of wat helpt om stress te voorkomen.
Deelnemers ontvangen alle informatie en een pak tools om zelf in de klas aan de slag te gaan met de leerlingen. Zo help je hen een onontbeerlijke lifeskill te ontwikkelen: veerkracht.
Deze nascholing is uitgewerkt op zo’n manier dat je deze meteen kan toepassen in de klas. Zo ontdek je hoe je de info en tools in de klas kan implementeren. Er wordt voldoende ruimte voorzien voor vragen, zodat de deelnemers over alle handvaten beschikken om rond het thema aan de slag te gaan op school.
Team
Classic
25
T25-071