Workshopreeks ‘Boost je veerkracht en welbevinden!’
In de workshops die opgebouwd zijn als ‘een game’, leren jongeren uit de derde graad hoe ze hun veerkracht kunnen versterken en zichzelf leren reguleren, maar ook hoe je je emotionele en sociale vaardigheden kan versterken of hoe je met stress kan omgaan

Nieuw dit schooljaar

Doelstellingen

De leerlingen doen kennis op over hoe ze hun veerkracht en welbevinden kunnen versterken, en ontdekken tools om daarmee concreet aan de slag te gaan. 

Inhoud

De workshopreeks ‘Boost je veerkracht en welbevinden!’ bestaat uit 4 workshops van telkens 3 uur met 20 minuten pauze. 

De workshopsreeks is opgebouwd als ‘een game’ met 4 levels, die de basiselementen van welbevinden bespreken en bedoeld voor leerlingen uit de derde graad. 


 1. Level 1: Hack jezelf!
  In deze workshop bekijken we de fysiologische basis van veerkracht en de impact van stress op onze emoties, gedachten, (non-)verbale taal en gedrag. We onderzoeken mogelijke oorzaken van stress en leren we hoe we onszelf kunnen reguleren. 
 2. Level 2: Kraak je code!
  De leerlingen leren sterk in hun schoenen staan (autonomie) door te werken aan hun zelfkennis, EQ, denken en energiepeil. 
 3. Level 3: Boost jezelf!
  Verbinding met anderen versterkt je welbevinden. In dit deel werken we aan de sociale vaardigheden van de leerlingen, zoals o.m. verbindend communiceren en omgaan met conflicten. 
 4. Level 4: Deal met challenges!
  In dit deel ontdekken de leerlingen hoe je op een gezonde manier met de vele uitdagingen in je leven kan leren omgaan, om zo hun veerkracht nog te versterken.


Je kan kiezen tussen 1 of 4 workshops. De workshop ‘Hack jezelf!’ vormt de basis. Wie dat wenst, kan daarbij de aanvullende sessies ‘Kraak je code!’, ‘Boost jezelf! en ‘Deal met challenges!’ boeken.

Methodiek

De workshops bestaan uit een combinatie van info en concrete oefeningen die de theorie in de praktijk brengen. Ze zijn interactief uitgewerkt, maar op een manier die veilig voelt voor de leerlingen. 

Inschrijven

 

Praktische info

Docent

  Inés Verplancke

Prijs per sessie

 • € 650,00 voor 1 sessie

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

 • Gewoon Secundair Onderwijs
 •    Derde graad

Doelgroep

 • Leraren en docenten
 • Directeurs en adjunct-directeurs
 • Studenten en leerlingen

 

Maximum aantal deelnemers

25

Code

T23-215