Growth Mindset. De weg naar veerkracht en motivatie
Hoe haal je het beste uit elke leerling (en uit jezelf!)?

Doelstellingen
 • Kennismaking met de growth mindsettheorie van Carol Dweck.
 • Omzetten van de growth mindsettheorie in de praktijk.

Inhoud

De afgelopen jaren is de growth mindsettheorie van Carole Dweck ook in België steeds bekender geworden. Dat is goed nieuws, want deze krachtige theorie is een echte meerwaarde voor ons onderwijs. Ze doet jou als leerkracht of directie op een andere manier kijken naar leerlingen, collega’s en jezelf.

Growth mindset focust op proces en groei. Daardoor zijn leerlingen veel gemotiveerder, durven ze uitdagingen aan te gaan en hebben ze meer zin in leren. Een growth mindset helpt kinderen en volwassenen het beste uit zichzelf te halen. Hier speelt zowel het lager als secundair onderwijs een cruciale rol: wil een kind of een jongere zijn talenten en intelligentie (levenslang) optimaal benutten, dan is het van belang dat hij/zij een growth mindset ontwikkelt.

Hoe doe je dat? Hoe zet je deze krachtige theorie om in de praktijk? Hoe maak je leerlingen bewust van hun mindset en help je hen om een growth mindset te vormen?

Tijdens deze sessie wordt een antwoord gegeven op deze en andere vragen. In het eerste deel wordt de mindsettheorie van Carol Dweck toegelicht. In het tweede deel worden praktische tips en materiaal meegegeven om de theorie om te zetten naar de praktijk. Zo groeit jouw school stap voor stap naar een growth mindset school!

Dit programma kan gegeven worden in een sessie van drie uur (halve dag), maar kan ook op een volledige dag gebracht worden.

Methodiek

Interactieve sessie met veel ruimte voor vragen, bedenkingen en ervaringen uit de groep. Aan de hand van informatieoverdracht, concrete praktijkvoorbeelden, groepsdiscussie en oefeningen wordt de theorie omgezet in de praktijk.


Deze vorming kan, indien gewenst, ook online georganiseerd worden. In dit geval valt uiteraard de verplaatsingskost weg, maar rekenen we wel een kleine kost van 15 euro aan voor online logistiek.

Inschrijven

 

Praktische info

Docent

  Ilse Vande Walle

Prijs per sessie

 • € 650,00 voor 1 sessie
 • € 1.300,00 voor 2 sessies

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

 •    Gewoon Basisonderwijs
 • Secundair Onderwijs

Doelgroep

 • Leraren en docenten
 • Directeurs en adjunct-directeurs
 • Middenkader en beleidsondersteuners

 

Maximum aantal deelnemers

25

Code

T24-184