Growth Mindset: focus op proces en groei!
Hoe haal je het beste uit elke leerling … en jezelf?

Doelstellingen
 • Kennismaking met de growth mindsettheorie van Carol Dweck.
 • Omzetten van de growth mindsettheorie in de praktijk.
Inhoud

De afgelopen jaren is de growth mindsettheorie van Carol Dweck ook in België steeds bekender geworden. Dat is goed nieuws, want deze krachtige theorie is een echte meerwaarde voor ons onderwijs. Ze doet jou als leerkracht of directie op een andere manier kijken naar leerlingen, collega’s en jezelf.

Growth mindset focust op proces en groei. Daardoor zijn leerlingen veel gemotiveerder, durven ze uitdagingen aan te gaan en hebben ze meer zin in leren. 

Een growth mindset helpt kinderen, jongeren en volwassenen het beste uit zichzelf te halen. Hier speelt zowel het lager als secundair onderwijs een cruciale rol: wil een kind of een jongere zijn talenten en intelligentie (levenslang) optimaal benutten, dan is het van belang dat hij/zij een growth mindset ontwikkelt.

Hoe doe je dat?  Hoe zet je deze krachtige theorie om in de praktijk?  Hoe maak je leerlingen bewust van hun mindset en help je hen om een growth mindset te vormen? Hoe kan je met minimale aanpassingen een ander denkkader creëren? 

Tijdens deze sessie wordt een antwoord gegeven op deze en andere vragen. In het eerste deel wordt de mindsettheorie van Carol Dweck toegelicht. In het tweede deel worden praktische tips en materiaal meegegeven om de theorie om te zetten naar de praktijk. Zo groeit jouw school stap voor stap naar een growth mindset school!

Methodiek
 • Interactieve sessie met veel ruimte voor vragen, bedenkingen en ervaringen uit de groep.
 • Aan de hand van informatieoverdracht, concrete praktijkvoorbeelden, groepsdiscussie en oefeningen wordt de theorie omgezet in de praktijk.
Beginsituatie

Geen specifieke voorkennis noodzakelijk

Edities

Code Sessies Status
I23-041-A
woensdag 28 september 2022
14.00u tot 17.00u
KU Leuven Campus Kulak Kortrijk
Etienne Sabbelaan 53
8500 KORTRIJK, België
inschrijven

Inschrijven

inschrijven

 

Praktische info

Docent

  Ilse Vande Walle

Aantal edities

1

Prijs

€ 65,00

Type nascholing

Individu

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

 • Basisonderwijs
 • Secundair Onderwijs

Doelgroep

 • Leraren en docenten
 • Directeurs en adjunct-directeurs
 • Middenkader en beleidsondersteuners

 

Maximum aantal deelnemers

25

Code

I23-041