Van appel tot sap: onderzoek en ontdekking in de klas!
Leer hoe je appelrijpheid bepaalt en pectinase inzet voor het maken van appelsap in jouw les

Nieuw dit schooljaar

Doelstellingen

1) Aan de hand van praktische experimenten de kwaliteitsparameters die een rol spelen bij de rijpheid van appels leren bepalen.

2) De werking van het enzyme pectinase visueel maken.

Inhoud

Tijdens deze hands-on workshop leer je hoe je de rijpheid van appels kunt bepalen aan de hand van verschillende parameters, zoals het gehalte aan opgeloste stoffen, kleur, textuur, zetmeelgehalte,... Daarnaast ontdek je de rol van het enzym pectinase in de productie van appelsap. Met eenvoudige maar effectieve experimenten laten we zien hoe dit enzym helpt om meer sap uit appels te halen. Ideaal voor leerkrachten die boeiende, praktijkgerichte lessen willen aanbieden.

Methodiek

Experimenten in het labo.

Edities

Code Sessies Status
I25-123-A
vrijdag 28 maart 2025
9.00u tot 12.00u
KH VIVES Campus Roeselare
Wilgenstraat 32
8800 ROESELARE, België
inschrijven

Inschrijven

inschrijven

 

Praktische info

Docent

    Michele Desmet

Aantal edities

1

Prijs

€ 72,00

Type nascholing

Individu

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Tweede graad
  • Derde graad

Doelgroep

  • Leraren en docenten

 

Maximum aantal deelnemers

16

Code

I25-123