Niet alles tegelijk! Mentale weerbaarheid bewaken en vergroten
Breinvriendelijk leven en werken

Doelstellingen

Mentale weerbaarheid bewaken en vergroten

Inhoud

"Aandachtmanagement is het nieuwe timemanagement". Waarom "klassieke" principes uit timemanagement niet voldoende meer zijn om om te gaan met de aard, de hoeveelheid, de snelheid, de organisatie van het werk. Waarom het steeds moeilijker wordt om onze focus te bewaken maar ook om mentaal “los te laten”, we blijven als het ware bezig. Waarom het zoeken van een optimale “work-life” balance moeilijker geworden is. Breinvriendelijker leven en werken waarin aandacht-en energiemanagement centraal staan is een belangrijke sleutel om mentale overbelasting te voorkomen, om een betere werk-privé integratie te krijgen, om beter te kunnen "loslaten". Gebaseerd op onderzoek naar de werking van het brein geven we tips en technieken om onze mentale veerkracht te bewaken.
Dr. Erna Claes is doctor in de psychologie, gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en cognitieve gedragswetenschappen. Na een loopbaan in de zorgsector is zij, sinds 2004, mede-zaakvoerder van Fenrir Consult en sinds 2018 van het Centrum voor Perfectionisme. Zij heeft zich als expert – trainer gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met welbevinden – mentale gezondheid. In het ontwerp van haar sessies combineert ze haar wetenschappelijke achtergrond met meer dan 25 jaar praktijkervaring in diverse sectoren en voor diverse doelgroepen. Wetenschappelijke inzichten worden steeds vertaald naar praktisch bruikbare inzichten, tips en technieken.

Methodiek
  • Interactieve online workshop
  • Deze vorming kan, indien gewenst, ook online georganiseerd worden. In dit geval valt uiteraard de verplaatsingskost weg, maar rekenen we wel een kleine kost van 15 euro aan voor online logistiek.
Beginsituatie

/

Inschrijven

 

Praktische info

Docent

    Erna Claes

Prijs per sessie

  • € 695,00 voor 1 sessie

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Basisonderwijs
  • Secundair Onderwijs

Doelgroep

  • Leraren en docenten
  • Alle geïnteresseerden

 

Maximum aantal deelnemers

20

Code

T23-001