Ontwerpbasis
Onderwijstechnologische vaardigheid
Lesmateriaalcreatie
Efficiëntie en probleemoplossing
In een onderwijslandschap dat steeds sneller digitaliseert, is het essentieel dat je als leerkracht of docent niet alleen digitale tools gebruikt, maar ze ook doordacht en doelgericht inzet. Tijdens deze professionalisering ontdek je hoe je digitale toepassingen integreert in je lessen op een manier die het leren versterkt en verdiept.
Je verkent het didactisch kader achter digitale didactiek en leert hoe je keuzes maakt die passen bij je leerdoelen en doelgroep. Aan de hand van concrete voorbeelden zie je hoe digitale tools het leerproces kunnen ondersteunen. Daarna ga je zelf aan de slag in een praktijkgerichte workshop waarin je toepassingen ontwikkelt die je meteen kunt inzetten in je klas.
Wat ga je leren in deze professionalisering?
Ben je klaar om jouw onderwijspraktijk te versterken met digitale didactiek?
Schrijf je in en ontdek hoe je digitale middelen inzet die echt het verschil maken.
Deze professionalisering kan ook online georganiseerd worden.
Toelichting van het onderwijskundig kader + demonstratie + workshop (hands-on)
Deze professionalisering bestaat uit drie opeenvolgende fasen: een toelichting van het onderwijskundig kader, een demonstratie en een praktijkgerichte workshop.
In de eerste fase wordt het onderliggend didactisch en theoretisch kader toegelicht. Daarbij wordt stilgestaan bij relevante uitgangspunten, onderwijsdoelen en overwegingen voor de toepassing binnen diverse onderwijssituaties.
De tweede fase bestaat uit een demonstratie waarin concrete voorbeelden worden aangereikt ter illustratie van mogelijke toepassingen. De focus ligt hierbij op didactische haalbaarheid, meerwaarde en strategisch gebruik.
Tijdens de afsluitende workshop passen de deelnemers de verworven inzichten toe in een praktijkgerichte opdracht. De deelnemers ontwikkelen eigen toepassingen, met ruimte voor exploratie, reflectie en onderlinge uitwisseling.
Team
Classic
25
T26-038