De Kracht van Sensopatisch spel in een ‘Multisensoriële Omgeving’ (MSO)

Nieuw dit schooljaar

Inhoud

De Multisensoriële stimulatie (Mss) is een methode van warme, begeleide, selectieve zintuiglijke activering en is gebaseerd op verschillende pedagogische inzichten op het gebied van zintuiglijke activering bij het jonge kind: snoezelen, basale of sensopatische stimulatie, Emmi Pikler, Montessori, de Reggio Emilia-pedagogiek.

Tijdens deze inleidende vorming vertellen we over de eigenheid en de zintuiglijke kracht van de multisensoriële omgeving.  

Je maakt kennis met concrete voorbeelden van verschillende permanente en tijdelijke zintuiglijke ruimtes: rustige basale ruimtes, actieve experimenteerruimtes en sfeervol ingerichte plekjes met een thema.

Tal van haalbare mogelijkheden in de kleuterschool worden besproken: een triggerend hoekje, een ontdektuin, een multifunctionele kast of koffer, een cocoon-tent, een uitnodigend tapijt, een magische kijkparasol, een wondertafel, een multi-sensory verhaal (MSST)...

Je leert een multisensoriële ruimte voor de peuter - kleuter uitdenken en ontwerpen, rekening houdend met veiligheid, hygiëne, financiële haalbaarheid, multifunctionaliteit, aantrekkelijkheid, flexibiliteit, esthetiek en sfeerschepping.

Zo reiken we voorbeelden aan om een multisensorieel plekje in te richten waar het sensopatisch spel volledig tot zijn recht komt. 

Verwondering, rust en genieten vormt de kern en de basis.

Inschrijven

 

Praktische info

Prijs per sessie

  • € 650,00 voor 1 sessie

Type nascholing

Team

Leerformat

Classic

Onderwijsniveau

  • Gewoon Basisonderwijs
  •    Kleuteronderwijs

Doelgroep

  • Leraren en docenten

 

Maximum aantal deelnemers

25

Code

T24-124